Dobro poslovanje fabrike Argeta u Hadzicima

 Fabrika Argeta u Hadžićima u prošloj godini povećala je proizvodnju za pet posto i tako ostvarila sve zacrtane ciljeve, dok se očekuje da u ovoj godini proizvodnja bude povećana čak za deset posto, rekao je Enzo Smrekar, stariji izvršni direktor Atlantic Grupe, u čijem sastavu posluje Fabrika Argeta.

Smrekar je, povodom obilježavanja 55. godina proizvodnje paštete "argeta", kazao novinarima da su planovi ove fabrike veoma ambiciozni, bez obzira na krizu koja vlada u regionu.

On je naveo da je u prodaju već puštena posna pašteta te najavio proizvodnju serije namaza potpuno novog ukusa, koja će početi krajem aprila. Dodao je i da se za najmalađe potrošače najesen priprema novo iznenađenje "argeta snack".

Istaknuto je da Argetini proizvodi spadaju u grupu delikatesnih namaza, a ne pašteta, zbog načina proizvodnje koja se obavlja korištenjem najsavremenije tehnologije i prema standardima HACCAP, Halal, ISO 9001, ISO 14000, FSSC 22000.

"Argeta" je u BiH godinama brend br.1, ispred uspješnih internacionalnih brendova kao što su Coca-Cola i Milka, a ta pozicija se gradila prvenstveno kvalitetom.

face