Savjeti za čist i mirišljav dom

Kuhinja:

Ne uspijevate se riješiti mirisa ribe danima nakon što ste je pripremali za slastan ručak? Samo zakuhajte jednu žlicu octa u šalici vode kako biste uklonili neugodne mirise od kuhanja. Za upijanje ustajalih mirisa poput dima, napunite zdjelicu KISKO octom i smjestite je u kutak svog doma.

 

Aparat za grijanje vode najlakše ćete očistiti KISKO alkoholnim octom – ulijte malo octa u aparat, zagrijte i počistite odmah ili ostavite nezagrijan ocat da stoji u aparatu nekoliko sati, pa potom isperite vodom.
Kromirane površine u kuhinji otkrit će stari sjaj ako ih očistite tkaninom natopljenom KISKO octom. Provjereno uklanja mrlje i tragove koji se stvaraju na vašim površinama i aparatima u kuhinji.

Evo dva savjeta kako da vaše posuđe (p)ostane kristalno čisto – spriječite mrlje na staklenim čašama tako da postavite šalicu KISKO alkoholnog octa na donju ladicu perilice za posuđe koju potom upalite na 5 minuta, a zatim pustite da radi cijeli program koji uobičajeno koristite za pranje posuđa. Šalicu KISKO octa stavite jednom mjesečno na cijeli program perilice koji uobičajeno koristite kako biste spriječili nakupljanje kamenca, a time i sačuvali čistoću svog posuđa.

Kupaonica:

Održavanje slavina bez kamenca moguće je ako ih prebrišete tkaninom umočenom u KISKO ocat. Za održavanje slavine, odnosno, glave tuša preporučamo da je ostavite preko noći uronjenu u posudu s nerazblaženim KISKO alkoholnim octom.
Za sjajne i čiste podove bez tragova na vašim pločicama upotrijebite otopinu 1/2 šalice KISKO alkoholnog octa i 5L vode. Za jaka zaprljanja upotrijebite nerazrijeđeni KISKO alkoholni ocat. Otopinu je moguće koristiti i na linoleumskim površinama.

Rublje:

Obojano rublje često izblijedi tijekom pranja – kako biste to izbjegli, umočite svoju omiljenu odjeću u KISKO alkoholni ocat prije pranja, a potom slijedite upute za pranje od proizvođača. Preporučamo da prvo testirate tkaninu na neprimjetnom mjestu.

Za osvježavanje perilice za rublje jednom mjesečno ulijte šalicu KISKO alkoholnog octa i pustite da radi na uobičajenom programu, bez odjeće, kako bi nestali tragovi kamenca u perilici.

Ne gubite živce nad prolivenim vinom – unutar 24 sata na mrlju direktno nanesite nerazrijeđeni KISKO alkoholni ocat (na odjeći od 100% pamuka i poliestera). Odjeću nakon toga operite prema uputama od proizvođača.

Tulum je gotov, ali miris dima i dalje se širi iz vaše odjeće. Znate li da KISKO ocat upija sve mirise? Natočite 2 šalice KISKO octa u kadu punu tople vode iznad koje ste objesili svoju odjeću, pričekajte koju minutu i ružni mirisi netragom će nestati...

Dnevna soba:

Ako je vaš ljubimac upravo rekao „Oooops!“ i ostavio ružnu mrlju, najlakše ćete je očistiti nerazrijeđenim KISKO octom koji treba nanijeti izravno na mrlju. Očistite i isperite hladnom vodom kako biste oprali i dezodorirali površinu jednim potezom. Istodobno vaš ljubimac će u velikom luku zaobilaziti mjesto nesreće.

Izbljedjelu boju na sagovima možete vratiti ako ih očetkate mješavinom šalice KISKO octa i 5L vode.

Prošarani prozori vam zaklanjaju pogled? Jasno kao dan, KISKO ocat uljepšat će vam pogled. Stavite ga u bocu s prskalicom i uklonite tragove jednim potezom. Za točku na „i“ prebrišite prozor suhom krpom.

Želite da vaše cvijeće ostane zauvijek svježe u vazi? Ne jamčimo besmrtnost, ali život vašeg buketa možete produljiti ako ga stavite u mješavinu 2 žlice KISKO alkoholnog octa i 3 žličice šećera na 1 / 4 litre mlake vode. Za uspjeh ovog savjeta, idealno bi bilo da peteljke cvijeća budu uronjene u mješavinu oko 10 do 15 cm.

face