Tucite bjelanjke dok ne stvrdnu, uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodavajte preostali šećer i neprestano tucite dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Lagano umiješajte u gornju smjesu. Čajnom žličicom stavite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite te dodajte kremu.
Sastojci
SMJESA
250 g šećer, u prahu
200 g nestlé dessert noir čokolada
125 g badem, oljušteni suhi
3 kom bjelanjak kokošji
1 prstohvat sol
KREMA
100 ml vrhnje za šlag
100 g nestlé dessert corsé
1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Razlomite čokoladu u komadiće i rastopite na pari.
3. Pomiješajte 200 g šećera u prahu i naribane bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte.
4. Tucite bjelanjke dok ne stvrdnu, uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodavajte preostali šećer i neprestano tucite dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Lagano umiješajte u gornju smjesu.
5. Čajnom žličicom stavite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite te dodajte kremu.
6. Kremu pripremite na način da rastopite čokoladu na pari uz postupno dodavanje slatkog vrhnja. Kremu treba namazati dok je još topla.
7. Vaši kolačići spremni su za posluživanje