Palačinke asociraju na kaloričan desert, ali samo malom promjenom sastojaka one mogu postati odličan izvor vlakana, što je savršen odabir za početak dana
Palačinke asociraju na kaloričan desert, ali samo malom promjenom sastojaka one mogu postati odličan izvor vlakana, što je savršen odabir za početak dana
Sastojci:
2 jaja
100 g mljevenih sjemenki lana
2 zrele banane
½ praška za pecivo
Prstohvat soli
Borovnice, maline, kupine (po želji)
Priprema:
Dva cijela jaja pomiješajte s mljevenim sjemenkama lana. Vilicom zgnječite banane, dodajte u smjesu pa promiješajte i dodajte prašak za pecivo. Prema želji u smjesu za palačinke možete dodati bobičasto voće i šećer.
Zagrijte tavu s malo ulja, dodajte po jednu žlicu smjese i pecite sa svake strane oko 30 sekundi, dok palačinke da ne postanu zlatno smeđe.
Palačinke poslužite tople uz svježe voće ili domaću marmeladu.