Nekada se kukuruza jela kao jedini kruh i nije bila omiljena, danas se pravi rijetko i svi navale kao da je najbolji specijalitet. Sami procijenite.
SASTOJCI:
1 kg bijelog kukuruznog brašna
oko 7-8 dl vruće vode
1 žlica šećera
malo soli
malo praška za pecivo
PRIPREMA:
Brašno u dubljoj posudi izmješajte sa šećerom, solju i praškom, pa ulijevajte doista vruću vodu stalno miješajući kuhačom. Tijesto se ne smije rasipati, ali mora biti homogeno i ne rijetko. Kad poravnate površinu pa pritisnete rukom, ostat će udubljenje ruke, ali neće popucati niti će se tijesto vratiti u prvobitan položaj. Ostavite pokriveno oko pola sata, pa premjestite u posudu za pečenje koju ste malo nauljili. Opet pokrijte i neka miruje još pola sata. Pecite u zagrijanoj pećnici na najjačem 250°c, oko pola sata pa smanjite na 200°c i pecite još pola sata.Toplu kidajte, a kad se ohladi možete i rezati. Najbolje ide uz sarmu, sir i kajmak neki je vole i uz pečenje, neki uz jogurt ili kao ja, u vruće slatko mlijeko jednostavno udrobiti.