Sastojci
3 kg paprike
5 glavica luka
1 glavica češnjaka
1 l vode
5 dl alkoholnog octa
3 jušne žlice šećera
1 jušna žlica soli
700 gr senfa
6 dl ulja
Priprema
Papriku i luk narežite na kockice, a češnjak usitnite (ručno ili ga sameljite u multipraktiku).
U veliku posudu stavite mješavinu vode, octa, šečera i soli i ostavite neka zavrije.
U nekoliko navrata stavljajte luk, češnjak i papriku neka prokuha (5 -6 minuta).
Prokuhano povrće dobro ocijedite i ohladite.
Senf i ulje miksajte kao da radite majonezu (dodavati ulje u laganom mlazu – kap po kap).
U ohlađeno povrće nježno umiješajte mješavinu senfa i ulja. Sve to lijepo prebacite u čiste staklenke, čvrsto zatvorite i uživajte cijelu zimu.
Posluživanje
Poslužite uz što god vam srce želi!