Hrana protiv alergija

Ako vam je dosta kihanja i šmrcanja zbog alergija, provjerite prvo što vam je u tanjuru - priroda ima rješenje za sve

Hrana može, između ostalog, ublažiti simptome alergija na prirodan način, pa evo što trebate jesti:

Brokula, kupus i cvjetača - pripadaju porodici krstašica koje pomažu u odčepljivanju sinusa, a obiluju i vitaminom C koji se smatra čuvarom dobroga zdravlja. Kako se u samo 100 gramabrokule nalazi čak 90 miligrama vitamina C, vjerujemo da ne treba dalje objašnjavati.

Buča - hrana bogata vitaminom A trenutno vas rješava alergijskih problema, a buča je iznimno je fleksibilna namirnica koja se može pripremati na različite načine. Vrlo slične karakteristike imaju i mrkve.

Celer - bogat je vitaminom C, a uz to je odličan saveznik u borbi protiv alergija, snižava krvni tlak i smanjuje kronične bolove.

Češnjak i luk - bijeli i crveni luk bogat je izvor bioflavonida kvercetina koji djeluje kao prirodni antihistaminik, odnosno lijek za alergije.

Zeleno lisnato povrće - jedite sve, jer blitva, kelj, poriluk, špinat i zelena salata obilujufitonutrijentima, a posebice karotenoidima koji jačaju imunitet. Ne jedite samo namirnice, već iskoristite i vodu u kojoj su se kuhali kao temeljac u pripremi druge hrane te tako dodatno ojačajte svoj organizam pred sezonskim prehladama i alergijama.

face