Novo na benzinskim pumpama Petrola

Q Max goriva stigla u BiH - Grupa Petrol predstavila je novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max, od sada dostupnih na svim benzinskim pumpama Grupe u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, te Crnoj Gori. Riječ je o gorivima koja po svojim specifikacijama nadilaze aktuelne evropske standarde na tom području. 

Osnovne karakteristike goriva Q Max prilagođene su ključnim zahtjevima kupaca – manjoj potrošnji i većoj ekonomičnosti u vožnji, većoj efikasnosti i zaštiti motora vozila, te smanjenju emisije štetnih materija u okolinu. Od sada Petrol potrošačima u BiH nudi i visokokvalitetan Petrol Q Max 100.


Petrol je na sve svoje benzinske pumpe u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori uveo nova Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu. To je nova genracija goriva – benzinsko gorivo Petrol Q Max 95, Petrol Q Max 100, dizelsko gorivo Petrol Q Max Eurodiesel i Autoplin LPG, koja će u potpunosti zamijeniti dosadašnja goriva u ponudi.

Nova generacija Q Max goriva zadovoljava najnovije zahtjeve proizvođača motora, trenutno evropsko zakonodavstvo te nadmašuju postojeće standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamjenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću efikasnost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih materija u okolinu. Nova generacija goriva je razvijena u saradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, jednom od vodećih svjetskih proizvođača aditiva.

Goriva su višestruko testirana, laboratorijskim i terenskim testovima koji su pokazali da je potrošnja prilikom upotrebe Petrol Q Max 95 goriva niža i do 4 %, a 2,5% niža  
prilikom upotrebe Petrol Q Max Eurodiesel goriva. Svi podaci i spomenuta poboljšanja baziraju se na stvarnim ispitivanjima dobavljača aditiva na posebnim testnim vozilima, ali i na terenskim ispitivanjima na različitim vozilima.

Kvalitet goriva Q Max garantovan je i sveobuhvatnim i opsežnim sistemom provjere, kako u nabavnom tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i tuđim akreditovanim laboratorijima, te konstantnim prilagođavanjem trendovima i zahtjevima modernih motora.

Q Max 95, Q Max 100

Petrol Q Max 95 i 100-oktanski motorni benzini nadmašuju zahtjeve europskog standarda za motorne benzine EN 228 i ne sadrže olovo i sumpor. Izrađeni su u skladu s najnovijim tehničkim zahtjevima kako proizvođača motora tako i europskih propisa o zaštiti okoliša te zamjenjuju postojeće motorne benzine. Q Max 95 i Q Max 100 stalno se prilagođavaju  
trendovima i zahtjevima suvremenih motora i potrebama vozača, što Petrol provodi redovitim nadzorom kvalitete u akreditiranim institucijama.

Petrol Q Max motorni benzini osiguravaju:
- više od 100% čišće površine usisnih ventila (Mercedes M102E i M111 ispitivanja)
- od 55 do 75% skraćeno vrijeme otvaranja injektora za ubrizgavanje kao posljedica čišćih površina (ispitivanja na serijskim motorima – »LTFT« mjerenje)
- do 4% manja potrošnja benzina (MVEURO ciklus ispitivanja)
- do 5% manje taloga u prostoru za sagorijevanje (»CEC DF 12+« ispitivanje)
- gotovo potpuna zaštita površina od korozije (ASTM D665A i D665B testiranje)  
- osjetno smanjenje količine štetnih tvari u ispuhu (74% manje neizgorenih CH, 50% manje CO i do 35% manje NOx).

    

Q Max Diesel

Petrol Q Max nova je generacija dizelskoga goriva, izrađena na osnovi zahtjeva i najnovijih spoznaja pri razvoju suvremenih dizelskih motora. Nadmašuje zahtjeve europskog standarda za dizelsko gorivo EN 590 i ne sadrži sumpor. Povećava snagu i odaziv motora uz smanjenu potrošnju goriva. Gorivo čuva optimalne kapacitete i vitalnost motora uz bitno smanjene količine štetnih tvari u ispuhu.

Petrol Q Max Diesel najbolji je odabir za sve vrste i tipove dizelskih motora, kako uobičajene tako i tehnološki najnaprednije, te se stalno prilagođavaju trendovima i zahtjevima suvremenih motora i potrebama vozača, što Petrol provodi redovitim nadzorom kvalitete u akreditiranim institucijama.

Petrol Q Max Diesel osigurava:
- više od dvaput bolju čistoću mlaznica za ubrizgavanje
- 13% manje neizgorenih CH i 21% manje krutih čestica u ispuhu (ECE 15. ciklus ispitivanja)
- osjetno poboljšanu zaštitu površina od korozije
- do 2,5% manju potrošnju (ECE – 15. testiranje)
- potpunu kompatibilnost s biogorivima.


face