Violeta pokreće novu fabriku za proizvodnju preparata za njegu tijela

Novi uspjeh giganta iz Gruda

Jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija Violeta iz Gruda prije nekoliko dana počela je pripremne radove za izgradnju nove fabrike u ovom gradu u Hercegovini.

Kako je za Oslobođenje kazao direktor Violete Petar Ćorluka, u novu fabriku biće uloženo oko 20 miliona KM, a posao će u novom postrojenju dobiti više od 50 ljudi.

Ćorluka je pojasnio da će se u novoj fabrici proizvoditi higijenski proizvodi za njegu tijela.

“Još nismo usaglasili asortiman proizvoda, ali ono što je sada jasno, jeste to da Violeta, otvaranjem nove fabrike, ulazi u proizvodnju šampona, tečnih sapuna, deterdženata i drugih proizvoda za njegu”, rekao je Ćorluka.

Nova fabrika, dodaje Ćorluka, proizvodiće preparate namijenjene za njegu djece i odraslih. Iako je svjestan da je konkurencija u tom segmentu izuzetno jaka te da su na našem tržištu, kao i na svim dru gim tržištima u Evropi i svijetu, prisutni globalni brendovi poput onih u portfoliju Unilevera, Ćorluka nije zabrinut zbog toga jer vjeruje da njegova kompanija ima dovoljno iskustva i snage da se probije na tržištu.

Projekat koji se već dugo najavljuje, ali zbog određenih problema i zastoja još nije realiziran, jeste fabrika papirne galanterije u Livnu koju je Violeta namjeravala graditi.

face