Boravak u prirodi
Iza nas su hladni dani koje smo većinom provodili u zatvorenim prostorima. Iskoristite nadolazeće sunčano i vedro vrijeme s blažim temperaturama za boravak na otvorenome, a posebno u prirodi. Mjesta za posjetu su brojna: od parkova, zooloških i botaničkih vrtova, rekreacijsko športskih centara i šetališta, do nacionalnih parkova, parkova prirode i prirodnih rezervata.

Čurekot sjeme sadrži u sebi više od stotinu aktivnih komponenti koje pomažu probavu, sprečavaju nadustost, pospješuje rad jetre i olakšavaju detoksikaciju organizma.
Smanjuje nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi. Normalizuje krvni pritisak, spriječava nastanak arterioskleroze i olakšava reumatske tegobe.

Novo istraživanje je nagovijestilo moguću vezu između izloženosti žena kućnim insekticidima i autoimunih poremećaja poput reumatoidnog artritisa i lupusa.

 Iako znanstvenici nisu otkrili direktnu uzročno posljedičnu vezu između izloženosti pesticidima i bolesti, moguće je da žene, zbog dosad neotkrivenog čimbenika, spadaju u rizičniju skupinu. 'Teško je predvidjeti koji bi drugi faktori mogli objasniti ovu povezanost,' izjavila je epidemiologinja Christine Parks.

U čemu je tajna lepog izgleda? Da li postoji prečica do uspeha? Da li je neizbežna činjenica da „lepota boli“ ? Ukoliko želimo lep izgled, stabilno zdravlje i jak imunitet biće neophodno da uspostavimo neke nove navike (ili zadržimo stare - čast izuzecima) po pogledu fizičke aktivnosti, načina ishrane, suplementacije, nege tela...

Bez obzira da li je zelena, crvena ili žuta, jabuka je prava riznica hranljivih sastojaka i mnogo je razloga da je jedete češće. Ovo ukusno voće sadrži brojne vitamine i minerale i odličan je izvor vlakana.
Ne morate uvijek da je konzumirate u svježem stanju, napravite poslastice, sok ili sos od sočnih jabuka i uživajte u osvježavajućem ukusu.

Izdvajamo za vas sedam razloga da jedete bar jednu jabuku na dan.

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose do sada ste se sigurno mnogo puta sreli sa raznim proizvodima protiv gubitka vlasi. Osim raznih kozmetičkih proizvoda, postoje i razni domaći recepti koji se učinkovito bore protiv ovog problema. U nastavku pogledajte nekoliko voćki, koje su dobre u borbi protiv opadanja kose.

Prije nego pošpricate prostor nekim od osvježivača vazduha, stavite u utičnicu osvježivač na bazi ulja ili zapalite mirišljavu svijeću, potrebno je da dva puta razmislite.

Mi smo bili totalno šokirani kada smo saznali kakve štetne posljedice ovi proizvodi mogu izazvati. Taj “Ljetnji povjetarac”, “Mirisna kiša”, “Svježi jutarnji vazduh”, ili “Eksplozija voća” (navodni mirisi osvježivača prostora) mogu imati katastrofalne posljedice po vas i vašu porodicu,

Naši krajevi su poznati po ovom voću. Šljive ovih dana doživljavaju svoj vrhunac, pa je pravi trenutak da ovo niskokalorično voće iskoristite u svojoj ishrani. Dok tokom ostalih perioda godine možemo da ih jedemo u različitim drugim oblicima (pekmez, suve šljive...) sada je pravi trenutak da priuštite sebi sočne, svježe šljive po kojima su naši krajevi poznati.

Stranica 1 od 4

face